Vovero MC1 – Intermezzo MC1

Zaterdagmiddag 18 februari stond voor de meiden van Intermezzo MC1 de uitwedstrijd tegen Vovero MC1 op het programma. Op papier een makkelijke wedstrijd voor het team van Intermezzo, want Vovero staat als 6e en laatste team in de tussenstand van de competitie. Bovendien werd een aantal weken geleden de thuiswedstrijd door Intermezzo met 4-0 gewonnen. Maar we weten ook dat in volleybal onderschatting van de tegenstander direct afgestraft kan worden. Belangrijk dus voor speelsters Anne, Danique, Ilse, Jill, Lize, Marissa en Sanne, samen met coaches Annemiek en Richard 100% op scherp te staan, toen om 16.00 de wedstrijd van start ging in de gloednieuwe sporthal in Rozenburg.

Al aan het begin van de eerste set was het Intermezzo die de punten pakte. Het was goed te zien dat Intermezzo technisch verder was dan de tegenstander, en die dag de betere ploeg zou zijn. De voorsprong werd snel uitgebouwd naar 3-10. Door slordig spel van Intermezzo kon de tegenstander de achterstand nog wat verkleinen, maar Intermezzo kwam geen moment in gevaar: de eerste set ging met 18-25 naar Intermezzo.

In de tweede set werd de spanning opgevoerd. Vovero bood heel goed tegenstand en wist Intermezzo bij te blijven tot 13-13. Daarna drukte de ploeg uit Sommelsdijk door, en gunde de tegenstander nog maar weinig punten. En zo werd het 16-25 en werd ook de tweede set gewonnen.

In de derde en vierde set veranderde er weinig aan het spelbeeld. Intermezzo was technisch de betere ploeg en pakte steeds een voorsprong. Vovero maakte het Intermezzo lastig, dankzij harde, goed geplaatste opslagen, maar kon niet voorkomen dat ook de laatste 2 sets met resp. 17-25 en 18-25 naar Intermezzo gingen. En zo werd het 0-4 en gingen de meiden met de maximale score van 5 punten terug naar huis.

Intermezzo MC1 staat nu met 20 punten uit 5 wedstrijden aan kop van de stand in de 2e klasse B. De voorsprong op nummer 2, Apollo MC3, is 3 punten. Op 4 maart spelen de meiden van MC1 hun volgende wedstrijd tegen deze nummer 2, thuis in de Staver. Een heel belangrijke wedstrijd, waar het team gaat proberen de voorsprong in het klassement nog verder te vergroten!