Yum DS - Intermezzo Dames 2

Afmaken die shit? Eh, set. Intermezzo dames 2 zet winst voort. 

Op 4 maart vertrokken de dames van Intermezzo richting Hoogvliet, waar zij het moesten gaan opnemen tegen de nummer 8, daar waar de dames zelf de 7e plaats in beslag nemen. Het belooft een spannende wedstrijd te worden want thuis moest de vijfde set uiteindelijk bepalen dat de dames van Yum er met de 5e set vandoor ging. In een optocht van wel 4 auto’s vertrokken de dames richting het Rotterdamse en volgenden de voorste auto, die bestuurd werd door Chantal, allemaal netjes. Dit zorgde echter wel voor een kleine omweg en de dames kwamen in allerlei doodlopende straatjes terecht. Gelukkig arriveerden de dames op tijd en kon de warming-up beginnen. 
 
Coach van de wedstrijd is Arjo Wesdorp en op de bank zitten daarnaast de geblesseerde Joëlle en Annemiek voor de nodige support. De eerste set speelden de dames het 2-4-systeem en gingen zij gelijk op met Yum. Chantal gaf lekkere en gevarieerde set-ups en toen de dames halverwege de set Yum voorbij gingen werden zelf de aanvalsters op de drie meter aangespeeld. Louise was helemaal in haar element met de ene mooie bal na de andere. De set eindigde in een 21-25 in het voordeel van Intermezzo. 
 
De teams wisselden van kant en Intermezzo wilde deze spirit vasthouden. Marieke Keegel had oog voor detail en sloeg de ballen netjes in het centrum, daar waar Yum toch echt steeds niet zat en wat voor een aantal punten zorgde. Ook Esther kon ineens onverwachts uit de hoek komen en plaatste de ballen perfect op de grond! De tweede set verliep eigenlijk heel rustig en de dames van Intermezzo zorgden ervoor dat de afstand in punten steeds groter werd. Ook deze set werd gemakkelijk binnengehaald door Intermezzo, waar Yum op slechts 11 punten bleef hangen. 
 
Na de tweede set wees Arjo het team erop dat ondanks de 2-0 voorsprong, hier nog steeds een 5e set gespeeld zou kunnen worden. Het is daarom belangrijk dat het team voor deze derde set gaat knokken, zodat dan in ieder geval de winst mee genomen kan worden richting Flakkee. En dat deden de dames. Aan het begin van de set was er enige onrust, omdat het 1-5-systeem gespeeld werd. De dames waren even hun plekje kwijt en dit zorgde voor – onnodige – punten voor de tegenstander. Marieke Knulst werd gewisseld op het perfecte moment en kwam er in om een paar lekkere services over het net te gooien die tot scoren leiden. Ook Patricia was deze wedstrijd weer van alle markten thuis. Zij is overal in te zetten en duikt iedere bal van de grond. Ook Louise had een aardige serviceserie, waar de coach van de tegenstander zelfs twee time-outs voor aan moest vragen “een beast is dat he, die Louise”, aldus Arjo. Wederom werd er een goede voorsprong opgebouwd door de dames van Intermezzo en daar waar Yum op de 16 bleef hangen, wist Intermezzo dat de winst binnen was. 
 
Maar er moest nog een vierde set gespeeld worden! Want er moet dan gewoon makkelijk gewonnen kunnen worden met 0-4 én dus 5 punten mee naar Flakkee. Al gelijk aan het begin van de set bouwde Yum een voorsprong op van wel 7 punten door een goede servicedruk. Arjo besloot het team een peptalk te geven in een time-out. Dat hielp want de dames maakten een goede side-out. Ook Saskia had deze wedstrijd een lekker servicedruk en daar had de tegenstander moeite mee. Ook Lotte is zoals altijd weer steady in het veld, zij gaat overal voor het maximale. Helaas was het niet genoeg, want in de vierde set wilde het bij de dames van de uitploeg allemaal niet meer lukken. Er werden fouten gemaakt en de tegenstander bleef maar scoren. De dames wisten uiteindelijk nog 16 punten te halen maar moesten de laatste set weggeven aan Yum. 
 
Een aantal speelsters konden hier nog even hard van balen, ondanks dat de winst toch wel binnen was. En dat is de spirit die de dames vast moeten houden. Overal het maximale uit willen halen, dáár kun je mee winnen. 
 
Volgende week speelt dames 2 van Intermezzo tegen OKK’70 in de Staver. Deze dames staan één plekje boven Intermezzo, maar wel met 12 punten meer. De wil is er bij de dames 2 van Intermezzo maar kunnen natuurlijk alle aanmoediging gebruiken. 11 maart. 16.00 uur. De Staver. Be There!