Intermezzo MC1 - Apollo MC3

Intermezzo MC1 verstevigt koppositie na fel bevochten winst op Apollo MC3

Op zaterdagochtend 4 maart stond er voor de meisjes C1 van Intermezzo een belangrijke wedstrijd op het programma. Die ochtend kregen ze namelijk bezoek van het team van Apollo MC3, de nummer 2 van de ranglijst. Intermezzo staat aan de leiding maar heeft slechts 3 punten voorsprong op het team uit Numansdorp. Op papier een kraker van een wedstrijd dus, en dat werd het ook! We zagen twee gretige teams die niet voor elkaar onder deden. De aanwezige supporters werden getrakteerd op een fantastische wedstrijd die pas na 5 sets beslist werd.

Om 11 uur klonk het fluitsignaal en ging de eerste set van start. Het ging eerst gelijk op, Intermezzo liep iets uit, maar Apollo kwam weer terug en zo werd het 17-17. Direct een spannende wedstrijd van 2 gelijkwaardige teams die allebei wilden winnen. Vooral dankzij de sterke opslag begon het team van Intermezzo bij 17-17 uit te lopen en wist het de eerste set met 25-18 te winnen.

In de tweede set was het Apollo die direct een voorsprong van 4 punten pakte. Reden voor coach Tim om al vroeg in de set een time-out aan te vragen. Helaas mocht dat niet baten. Al snel stond het 2-10 en keek Intermezzo tegen een achterstand van 8 punten aan. Toch bleven de meiden knokken en zo werd de achterstand verkleint tot 17-19. Heel knap en leuk om te zien! Helaas kon Intermezzo deze krachtsinspanning niet volhouden. Apollo zette nog een tandje bij en pakte de tweede set met 18-25. En zo werd het 1-1 in sets.

In het begin van de derde set ging het weer gelijk op. De meest “onmogelijke” ballen werden gepakt en er werd gestreden voor elk punt. Door beide teams. Wat een prachtige wedstrijd, het was genieten! Bij 12-12 begon de wedstrijd in het voordeel van Apollo te kantelen. Het spel van Intermezzo kreeg een klein dipje waar Apollo goed gebruik van maakte. Ze pakten snel een voorspong die ze niet meer uit handen gaven. Het werd 16-25 en 1-2 in sets in het voordeel van Apollo.

In de vierde set moest Intermezzo alles geven om er nog een vijfde set uit te slepen. Weer ging het gelijk op, en weer was het Apollo die aan het einde van de set een voorsprong pakte. Met 19-23 op het scorebord leek de wedstrijd met 1-3 door Apollo gewonnen te worden. Maar daar wilden de meiden van  Intermezzo niet aan meewerken. Ze knokten voor wat ze waard waren! Dankzij foutloze opslagen en goed geplaatste ballen pakten ze 6 punten op een rij, en wonnen de vierde set met 25-23. Wat een thriller!

De vijfde set begon met een achterstand voor Intermezzo. Bij 3-6 was het coach Tim die een time-out aanvroeg. En die werkte! De 3-6 achterstand werd omgebogen naar een voorsprong van 9-6. Intermezzo zat in een goede flow en Apollo had er geen passend antwoord op. Intermezzo scoorde punt na punt en won de vijfde set met 15-8!

Het was dus Intermezzo die dit geweldige en zeer sportieve duel tussen de nummers 1 en 2 won, en de voorsprong in de competitie met 1 punt vergrootte. Dat het verschil tussen de teams minimaal was, was goed te zien aan het totaal aantal punten van deze wedstrijd: 99-99. Op 11 maart speelt Intermezzo MC1 hun volgende wedstrijd, uit tegen Volley Voorne MC1.