Volley Voorne MC1 – Intermezzo MC1

De meiden van Intermezzo MC1 zijn bezig aan een hele sterke tweede helft van de competitie. Van de 6 gespeelde wedstrijden werd er slechts 1 (net) verloren. In het team heerst een goede sfeer en er wordt hard getraind waardoor de meiden steeds beter gaan spelen.

Op zaterdag 11 maart stond de uitwedstrijd tegen Volley Voorne MC1 op het programma. Om kwart voor één vertrokken de auto’s vanaf de Staver en vanuit Dirksland. Even was er verwarring of iedereen wel was opgepikt, maar dat bleek toch het geval. En dus stond het volledige team bestaande uit Anne, Danique, Esther, Ilse, Lisa, Lize, Marissa en Sanne om 14.00 klaar voor de eerste set in sporthal Meander in Oostvoorne.

In de eerste set moesten de beide teams nog even hun draai vinden en ging het in het begin gelijk op. Ondanks de jonge leeftijd van sommige speelsters van Volley Voorne zag het spel er prima uit en werd er goed via de spelverdeler in 3-en gespeeld. Een niet te onderschatten tegenstander voor Intermezzo dus, en dat bleek wel toen de thuisploeg uitliep tot 18-13! Er was een time-out van coaches Richard en Annemiek nodig om het tij te keren. Snel werd het weer gelijk en moest er gestreden worden om de winst. Het werd spannend maar het was uiteindelijk Intermezzo die de eerste set won met 24-26.

In de tweede set was Intermezzo duidelijk de betere ploeg. Al direct aan het begin van de set pakte ze een voorsprong die steeds groter werd. De meiden van Intermezzo plaatsten de bal goed in de ruimtes die Volley Voorne liet vallen. Ook werd de bal goed in het achterveld gespeeld, waar de tegenstander moeite mee had. De set ging met 12-25 naar Intermezzo, en stond er 0-2 op het scorebord.

Volley Voorne herpakte zich goed in de derde set. Ze pakten een voorsprong maar Intermezzo kon weer gelijk komen dankzij een serie goede opslagen. Even bleef het gelijk op gaan maar bij 14-14 was het weer Intermezzo die de punten pakte. De thuisploeg gaf zich echter niet zomaar gewonnen, er werd gestreden om elk punt! Toch was het weer Intermezzo die deze set won: 19-25 en met 0-3 in sets was hiermee de wedstrijd al gewonnen.

Net als in de derde set was het in de vierde set weer Volley Voorne die een voorsprong pakte. Alleen dit keer had Intermezzo er geen antwoord op. Het lukte niet bij de meiden van Intermezzo, hoe goed ze het ook probeerden. De thuisploeg liep snel uit naar een zeer riante 22-10 voorsprong. Maar we weten uit eerdere wedstrijden dat MC1 pas opgeeft als het echt over is, en dat zagen we dit keer weer gebeuren. 22-10 werd 22-14, 22-16, 23-19, 24-21.. prachtig! Het publiek zat op het puntje van hun stoel! Maar de knappe eindsprint kwam te laat: met 25-21 ging de setwinst dan toch naar Volley Voorne.

Het werd dus 1-3 en dat betekende de derde zege van het team op rij, en 4 punten mee terug naar huis. De volgende wedstrijd van Intermezzo MC1 is op zaterdag 1 april. Volley Voorne MC1 komt dan op bezoek bij Intermezzo in de Staver. De wedstrijd begint om 16.00.