Intermezzo MC1 opnieuw te sterk voor Volley Voorne MC1

Op 1 april speelde Intermezzo MC1 tegen Volley Voorne MC1, thuis in de sporthal van de Staver. Het was de tweede keer in korte tijd dat de twee teams tegenover elkaar stonden. Intermezzo won de eerste wedstrijd in Oostvoorne met 1-3. Volley Voorne kwam op 1 april dus niet voor de grap naar Middelharnis: ze wilden revanche en dat leverde een zeer spannende 5-setter op!

Vanaf het eerste fluitsignaal ging Volley Voorne er vol in. De meiden van Intermezzo kwamen daardoor niet lekker in de wedstrijd en al snel stond het 14-22 voor Volley Voorne. De eerste set leek hiermee verloren maar dankzij een knappe inhaalrace kwam de spanning toch terug. Het werd nog 24-24, maar uiteindelijk ging de eerste set met 24-26 toch naar Volley Voorne.

Aan het begin van de tweede set ging het gelijk op. Beide teams speelden goed volleybal en deden niet veel voor elkaar onder. Bij 8-8 begon het bij het team van Intermezzo steeds beter te lopen en langzaam werd een voorsprong gepakt. Volley Voorne kwam nog goed terug maar kon Intermezzo niet meer inhalen. Het werd 25-18 en daarmee ging de tweede set naar Intermezzo.

In de derde set waren de toeschouwers weer getuige van een fel (maar heel sportief) gevecht tussen twee fanatieke teams van gelijk niveau. Volley Voorne nam een voorsprong, maar Intermezzo knokte zich sterk terug, o.a. door een serie hele goede service beurten. Bij 20-20 liep het technisch goed spelende team van Volley Voorne iets weg van Intermezzo en won de set met 23-25.

Intermezzo moest de vierde set winnen om er nog een vijfde set uit te slepen, en dat gebeurde ook. Tot halverwege de set ging het gelijk op, maar daarna was het Intermezzo die de punten pakte. Volley Voorne kwam nog aardig terug maar de setwinst was voor Intermezzo: 25-20.

In de vijfde en beslissende set haalden beiden teams alles uit de kast om de winst te pakken. Het publiek werd getrakteerd op lange, spannende rally’s met mooie aanvallen in drieën. De meiden van Intermezzo hielden het hoofd koel en lieten zich niet van de wijs brengen. Ze pakten een voorsprong, zetten nog een tandje bij, en wonnen met 15-11 de laatste set. Met 3-2 ging de wedstrijd naar Intermezzo.

Dankzij de zege blijft Intermezzo MC1 koploper in de 2e klasse B. Met nog 2 wedstrijden te gaan is het kampioenschap dichtbij, maar dan zal het team moeten blijven winnen om nummer 2, Apollo MC3, voor te blijven. We gaan het zien op zaterdag 8 april, want dan speelt Intermezzo MC1 hun volgende wedstrijd. Spivo MC3 is dan de tegenstander, thuis in de Staver om 16:00.