Intermezzo Meisjes C1 overtuigend kampioen!

In de laatste wedstrijd van de tweede seizoenshelft lieten de meiden van Intermezzo MC1 er geen twijfel over bestaan. Ze wonnen de uitwedstrijd tegen Spivo met 4-0 en werden daarmee zeer overtuigend kampioen in de 2e klasse B!

In de afgelopen maanden maakte het team al een ijzersterke indruk. Op één uitzondering na werden alle wedstrijden gewonnen en stond het team aan kop in de competitie. Toch was het op voorhand geen gelopen race. De voorsprong op de nummer twee, Apollo MC3, was slechts 2 punten. En dus reisde het team op zaterdag 22 april naar Spijkenisse met maar één missie: minstens met 3-1 winnen, om het kampioenschap veilig te stellen.

In de dagen voor de wedstrijd begon de spanning bij de speelsters langzaam te stijgen. Maar ook bij de ouders was er sprake van heuse kampioen-stress. In aller ijl werden er nog medailles en bloemen geregeld om er een klein feestje van te maken, als het zover zou komen.

Het is half drie als het eerste fluitsignaal klinkt. Op de tribune vaders, moeders, broertjes, zusjes en andere familieleden. Allemaal meegereisd om het team aan te moedigen, een geweldig gezicht. Intermezzo start goed en pakt direct een voorsprong van 0-5. Van zenuwen lijkt geen sprake. Bij 3-9 komt Spivo beter in de wedstrijd en begint terug te komen. Het wordt nog 16-17, maar daarna voert Intermezzo de druk op en loopt uit. Met 20-25 gaat de eerste set naar Intermezzo.

De tweede set. Intermezzo begint stroef en kijkt al snel tegen een kleine achterstand aan. De aanval loopt even niet lekker maar ze laten zich niet gek maken. Met goede services en mooi spel in drieën wordt het 11-11. Langzaamaan begint ook de aanval aan het net weer goed te lopen en pakt Intermezzo steeds meer punten. Het team loopt verder uit en weet uiteindelijk de tweede set te winnen met 17-25.

Met een 0-2 voorsprong voor Intermezzo start de derde set. Spanning op het veld en op de tribune. Als het team ook deze set weet te winnen is het kampioenschap een feit. Het gaat gelijk op. 6-6. Er wordt op zeker gespeeld. 9-9, het blijft spannend. Maar niet voor lang. Intermezzo neemt het initiatief en laat zien wat ze kunnen. Mooie aanvallen aan het net met naar de grond gespeelde ballen, onhoudbaar voor de tegenstander. Ook zien we goed geplaatste ballen in de open ruimtes. Het wordt 11-14, 11-18, 13-21 en bij 15-24 pakt Intermezzo met een goede opslag de derde set: 15-25 en 0-3 in sets. De winst is binnen! De meiden vieren het in een kringetje, languit op de grond. De coaches komen er bij liggen. Duim omhoog, high-fives en lachende gezichten. We zijn kampioen!! Ja echt waar.

Dan is er nog een vierde set, voor de statistieken. Intermezzo opent fel en pakt een 0-6 voorsprong. Ze zijn duidelijk niet van plan om deze set weg te geven. Even komt Spivo dichtbij maar Intermezzo wil echt met de maximale score naar huis. Ze pakken door en maken de set af met 17-25. Het wordt 0-4. Een zeer knappe prestatie van de meiden van Intermezzo. Teamwork!

Na de wedstrijd verzamelden speelsters, coaches en toeschouwers zich op het veld voor felicitaties, complimenten, foto’s en applaus. De trotse meiden kregen een mooie medaille omgehangen van hun (nog trotsere) coaches. Speelsters en coaches kregen namens de vereniging een bloemetje. Daarna belandde het hele stel bij McDonalds voor een gezellige afsluiting van een prachtig seizoen!

Het team bedankt teamsponsor IC-automatisering, trainers, coaches, vrijwilligers en iedereen van VC Intermezzo die dit prachtige resultaat mogelijk hebben gemaakt.