Volleybal competitie van start gegaan voor de jeugd van Intermezzo

Het Nederlands Dames volleybal team doet het internationaal erg goed, en dat is te merken bij volleybalvereniging Intermezzo. Het aantal jeugdleden groeit sterk en inmiddels zijn er al 9 jeugdteams actief. Op zaterdag 23 september startte de competitie voor de teams in de sporthal van de Staver.

Voor de meiden van MC3 en MC2 was het een spannende dag: doorgegroeid vanuit de jongste CMV teams speelden ze hun allereerste competitiewedstrijd en dat is een hele omschakeling. MC3 en MC2 verloren hun wedstrijd dan ook allebei met 0-4 van resp. Spivo en VVG Hollemare. Ook de jongens van JC1 verloren met 0-4 hun wedstrijd, de tegenstander was VoCon JC1.

De iets oudere C-meiden van MC1 spelen al langer competitie. Het hechte team werd vorig seizoen kampioen in de 2e klasse en promoveerde daarom dit seizoen naar de 1e klasse. In de eerste wedstrijd stonden de meiden tegenover een sterke tegenstander: Sliedrecht Sport MC2. Toen om 14.00 de eerste ballen over het net gingen bleek al snel dat beide teams aan elkaar gewaagd waren. Sliedrecht Sport was individueel technisch iets beter, maar bij Intermezzo vonden de teamleden elkaar makkelijker. Er ontwikkelde zich een mooie en sportieve wedstrijd waar de meiden van Intermezzo mooi en degelijk spel lieten zien, weinig fouten maakten en elkaar blindelings vonden. Dit gaf uiteindelijk de doorslag in de wedstrijd en werd het 3-1 voor Intermezzo. Een knappe en veelbelovende start van het seizoen!

Bij de B-jeugd stonden er 2 wedstrijden op het programma. De meiden van MB2 gingen op bezoek bij Vovero MB1. Na 2 sets ging het nog gelijk op (1-1) maar uiteindelijk won Vovero de wedstrijd met 3-1. Intermezzo MB1 kreeg Forza MB3 op bezoek. Het niveauverschil bleek enorm: Intermezzo won de eerste set met zeer ruime cijfers: 25-4. Ook in de daaropvolgende sets kon Forza geen vuist maken en werd het een gemakkelijke 4-0 overwinning voor Intermezzo MB1.

Ook bij de A-jeugd werden 2 wedstrijden afgewerkt. Intermezzo MA1 speelde thuis tegen Spirit MA1. De thuisploeg bood goed tegenstand maar moest uiteindelijk na 4 verloren sets hun meerdere erkennen in Spirit: 0-4. Voor de jongens A1 van Intermezzo stond er een uitwedstrijd tegen Fusion JA1 op het programma. Het verschil was niet groot maar uiteindelijk won Fusion met 3-1.

(Door Arjan Reuijl)