Intermezzo MB2 en MC1 in actie in Rotterdam en Dordrecht

De spelers en speelsters van bijna alle jeugdteams van VC Intermezzo hadden op zaterdag 25 november een “vrije dag”. Alleen MB2 en MC1 kwamen in actie. MB2 verloor uit met 4-0 van Hou Stand MB2 terwijl MC1 met 5 punten terugkwam uit Dordrecht na hun wedstrijd tegen Next Volley MC3.

Meisjes B2, eerste jaars bij de B-tjes, moest spelen tegen het sterkere team van Hou Stand, dat derde staat in de competitie. In de eerste drie sets kwam het team uit Middelharnis steeds beter in de wedstrijd en maakte het de tegenstander steeds moeilijker. De setstanden lieten dat goed zien: 25-17, 25-19 en 25-22. Een mooie stijgende lijn. De laatste set zou dus wel eens erg spannend kunnen worden, maar werd dat helaas niet. Intermezzo kwam er niet meer aan te pas en verloor de set met 25-8. Zo werd het 4-0 voor Hou Stand.

De meiden van MC1 stonden om 15.15 klaar om te beginnen tegen Next Volley MC3, maar de ingeroosterde scheidsrechter was nergens te bekennen. Na wat rondvragen en bellen werd een vervangster gevonden en zo kon de wedstrijd met bijna een half uur vertraging gelukkig toch beginnen. In de eerste set lieten de meiden van Intermezzo direct zien dat ze de betere ploeg zouden worden die middag. Tot 6-6 ging het gelijk op, daarna ging Intermezzo meer druk zetten en liep het team weg van de tegenstander. Het werd 17-25 in een wat rommelige eerste set. In de tweede en derde set werd het spel van de Intermezzo meiden minder rommelig. De service ging beter lopen en er werd beter in drieën gespeeld. Het werd 13-25 en 11-25 en daarmee 0-3 voor Intermezzo.

De vierde set leek op voorhand een makkie te worden maar pakte anders uit. Een aantal zuivere punten werden fout gegeven en de onrust sloeg toe in het spel van Intermezzo. Next Volley rook haar kans en pakte een ruime voorsprong. Bij 18-10 kwam de service terug bij Intermezzo en knokte het team zich terug in de wedstrijd. Via een zeer spannende inhaalrace werd het 23-19. Op dit belangrijke moment scoorde het team 5 punten op rij, en werd het heel knap 23-24. Next Volley knokte zich nog terug maar de set ging met 25-27 naar Intermezzo, die de volle 5 punten terug naar huis kon nemen.