Intermezzo D2 - Switch '89 DS2

Intermezzo DS2 ontsnapt op de valreep aan Switch’ 89 DS2

Op zaterdagmiddag 11 februari speelde dames 2 van Intermezzo tegen Switch’89 uit Zwijndrecht. De dames van de thuisploeg hadden zaaldienst en na de nodige stress kon een korte warming-up beginnen. Tijdens het inslaan was al duidelijk geworden dat de tegenstander een aantal goede aanvallers had. Maar de coach van deze wedstrijd, Marc van Biert, had er vertrouwen in dat zijn ploeg deze dames aankon. Switch’89 neemt in de derde klasse momenteel de 4e plaats in en Intermezzo is helaas weer gezakt naar de 10e plaats. 

De eerste set ging voorspoedig van start voor de dames van Intermezzo. Er waren een aantal services van de tegenpartij waar de ploeg moeite mee had, maar bovenal werd er een eigen spel gespeeld. De communicatie tussen de spelverdeelsters Chantal Kievit en Marieke Knulst verliep vloeiend. Dit zorgde ervoor dat de dames lekker hun eigen spel konden spelen en de eerste set met gemak binnen kon halen daar waar de tegenstander op slechts 15 punten bleef hangen. 

In de tweede set gingen beide ploegen met elkaar op. Met elke keer maar enkele punten verschil werd deze set gespeeld. Esther van der Welle stond uitstekend te verdedigen in het achterveld en zat elke keer goed achter het blok zodat Intermezzo hier alsnog een aanval wist uit te slepen. Ook aanvallend sloeg Esther er een aantal ballen perfect overheen, precies in de hoek. Ook Marieke Keegel stond aanvallend keurig te spelen. Marieke heeft haar lengte mee en kan naast harde aanvallen in het centrum de tegenstander keihard afblokken. Tot in de twintig punten was de tweede set uitermate spannend. Uiteindelijk wist Intermezzo de set binnen te slepen met twee punten voorsprong op de tegenstander. 

In de derde set wisselde Intermezzo van systeem en ging het team van Marc van Biert voor één van de eerste keren 1-5 spelen. In overleg met de aanvoerster, Annemiek Wesdorp, was besloten dat Louise van Broekhoven op de diagonaal plaats ging spelen. Een plaats waar deze speelster haar voorkeur niet naar uit gaat, maar wat zeker het proberen waard is. Het wisselen van het systeem zorgde echter bij het team voor de nodige onrust. Onduidelijk was voor de dames waar zij nu moesten staan en de tegenstander maakte hier dankbaar gebruik van. Marc zette zijn time-outs goed in en bracht de rust terug in het team. De laatste helft van de derde set knokte Intermezzo zich terug. Lotte Taale was zoals we dat van haar gewend zijn bewegend supersnel in het veld en verdedigde daar waar nodig was. Helaas lukte het de dames van Intermezzo niet om de tegenstander voorbij te komen en zij moesten de derde set naar Switch’89 laten gaan met een eindstand van 23-25. 

Maar niet getreurd, in de 4e set was de wilskracht van Intermezzo nog niet verdwenen om te winnen. ‘Miek’, zoals we haar kennen was vooropgaand in de strijd en liet een paar prachtige aanvallen over het midden zien die in het centrum vielen. Switch’89 had hier niks op terug te zeggen. Marieke Knulst stond deze hele wedstrijd al prachtige series te maken tijdens haar servicebeurt. Haar ballen vielen in het centrum en de tegenstander had veel moeite met het van de grond houden van deze ballen. Echter ook in de vierde set wil het de thuisspelende dames niet lukken om Switch’89 voorbij te gaan en deze set eindigt wederom in een 23-25 en dit brengt de wedstrijd op een gelijk spel. 

In de 5e set wordt besloten dat de dames gaan spelen met de opstelling van de eerste set, omdat tijdens deze set het beste resultaat werd behaald. De dames begonnen met de service en wisten dat ze gelijk vanaf het begin moesten gaan knallen wilden ze vanavond met de winst naar huis gaan! En dat lukte! Patricia Boekee dook alle ballen van de grond en wist ook aanvallend een paar punten mee te slepen. Louise stond ondertussen weer op de midden en wist de tegenstander een aantal keer keihard af te blokken. Switch’89 ging fouten maken en de dames van Intermezzo bleven rustig en speelde hun eigen spel. Marc gaf waar nodig nog de juiste aanwijzingen en de dames slaagden er uiteindelijk in de laatste set overtuigend met 15-8 binnen te halen. 

Saskia Drok en Joëlle van Os (geblesseerd) gaven aan trots te zijn op de dames, ze vinden het positief dat de winst op Switch’89 behaald is met 3-2! De dames van Intermezzo schuiven weer twee plaatsen omhoog en staan momenteel op de 8e plaats, met drie punten achterstand op de nummer 7. Als deze flow vastgehouden kan worden moet het de dames lukken om deze 7e plek in te kunnen nemen! De dames hebben nu even twee weken vakantie en gaan 4 maart knallen tegen Yum in Hoogvliet! Dit wordt een spannende wedstrijd, omdat Yum de 9e plaats inneemt. De dames zitten in de tussentijd uiteraard niet stil… dinsdagavond gaan de dames weer lekker verder trainen!