Intermezzo MC1 - VVG Hollemare MC1

Spannende vijf-setter Intermezzo MC1 – VVG Hollemare MC1

Intermezzo MC1 kreeg op zaterdag 11 februari het team van VVG Hollemare MC1 op bezoek in de Staver. Een week eerder speelde de teams al tegen elkaar in Geervliet. Toen won Intermezzo met 0-4. VVG Hollemare wilde dit niet nog eens laten gebeuren en stond om 16.00 klaar voor een sportieve revanche!

In het begin van de wedstrijd ging het gelijk op maar al snel werd duidelijk dat VVG Hollemare de betere ploeg was. Het liep stroef bij Intermezzo waardoor de meiden van de thuisploeg niet goed in de wedstrijd kwamen. De tegenstander profiteerde hier goed van: met goede, harde services en sterk spel aan het net was het VVG die de eerste 2 sets redelijk gemakkelijk naar zich toe trok, met 14-25 en 17-25. En zo stond er 0-2 op het scorebord en hadden de meiden van Intermezzo de moeilijke taak deze achterstand weg te werken.

Echter, zoals we wel vaker dit seizoen hebben gezien, beschikken de meiden van Intermezzo MC1 over een grote veerkracht. Want direct aan het begin van de derde set herpakte Intermezzo zich volledig. De combinaties liepen weer zoals we gewend waren en snel werd een voorsprong opgebouwd. De tegenstander had dit duidelijk niet verwacht en kon het goede spel van de eerste twee sets niet doorzetten. En zo kantelde de wedstrijd volledig in het voordeel van Intermezzo. Onder de luide aanmoedigingen van het thuispubliek hielden de meiden de druk er op en speelden geweldig. Alles lukte weer en met 25-9 ging de derde set overtuigend naar de thuisploeg.

In de vierde set bleef Intermezzo goed spelen. Hoewel VVG meer tegenstand bood werd er door Intermezzo weer een grote voorsprong opgebouwd en werd ook de vierde set met 25-13 gewonnen. Zo werd het 2-2 gelijk en moest een vijfde set de beslissing brengen. In die laatste set pakte Intermezzo een lichte voorsprong maar wist VVG terug te komen. Bij 11-11 besliste VVG Hollemare de wedstrijd in het hun voordeel door via een reeks sterke servicebeurten de vijfde set met 11-15 te winnen.

Met 2-3 verloor Intermezzo MC1 dus maar net van VVG Hollemare MC1. De meiden van de thuisploeg konden met opgeheven hoofd het veld verlaten en 2 punten aan het klassement toevoegen. Met 15 punten uit 4 wedstrijden staat de ploeg uit Sommelsdijk nog steeds aan kop in de 2e klasse Meisjes C.

Volgende week gaat het team op bezoek bij Vovero MC1 in Rozenburg.