• We ontvingen het droevige bericht dat op 7 juli 2023 in zijn woonplaats Wemeldinge is overleden 

                                                         Henk Bisschop 

  Henk was oprichter van onze volleybalclub, voorzitter en jarenlang trainer van de hoogste heren- en damesteams.                                                                                                          Hij werd daarna ook nog als erelid van onze vereniging benoemd. Hij is 86 jaar geworden. 

  We wensen de familie veel sterkte toe bij dit gemis. 

   

  In memoriam Henk Bisschop (1937-2023)

  Als de naam Henk Bisschop valt dan wordt door veel (oud)leden direct de link gelegd met het verleden van Intermezzo. Henk was de oprichter van de club.

   In 1965 wilden een aantal schoolmeisjes graag gaan volleyballen in competitieverband. Een van die meisjes was de dochter van mevrouw Campfens en Henk werd door haar gevraagd met de opstart te helpen.  

  Zo gebeurde het dus, dat Henk voorzitter en trainer werd en Mas Campfens de secretaresse.  Het bleek een gouden koningskoppel te zijn. Henk maakte de plannen en Mas was de alles-regelaar en zorgde voor de verdere uitvoering van de ideeën. 

  In het begin werden de trainingen gegeven in een kleine gymzaal van de HBS en moesten alle competitiewedstrijden, inclusief de thuiswedstrijden, gespeeld worden in Rotterdam. Een aantal jaren later kreeg ook Middelharnis een heuse sporthal en begon de bloeiperiode en groeide de vereniging uit tot meer dan 250 leden. 

  De successen bleven niet uit. Het 1e damesteam promoveerde naar de landelijke divisie en  het 1e herenteam drong door tot de regionale promotie afdeling. Het jongensteam tot 18 jaar werd zelfs kampioen van Nederland!

  Henk was een meester in het strikken van allerlei mensen voor diverse functies binnen de vereniging. Ook slaagde hij erin om het lokale bedrijfsleven te interesseren tot het afsluiten van sponsorcontracten met de bijbehorende financiële ondersteuning.

  Henk is vanaf het begin het gezicht en de grote animator van Intermezzo geweest.  Zonder zijn kennis, inzet en vastberadenheid had  onze vereniging nooit zo succesvol kunnen worden. Het was dan ook zeer terecht, dat hij bij  zijn vertrek uit Middelharnis werd benoemd tot erelid. 

  Daarna woonde Henk als politiefunctionaris onder meer in Egmond aan Zee, Hendrik-Ido-Ambacht en Papendrecht. Na zijn pensionering werd een huis gevonden in Wemeldinge.  

  Henk was de laatste maanden erg verzwakt door een ernstige ziekte. Zijn gezondheid ging snel achteruit. Maar zelfs bij ons laatste bezoek een aantal weken geleden ging het toch weer over “zijn” volleybalclub Intermezzo.

  Tot besluit haal ik graag een citaat aan uit het 25-jarig jubileumboek van Intermezzo, waarin Henk stelde: INTERMEZZO IS EEN DEEL VAN MIJN LEVEN. En dat is dus inderdaad zo gebleken en gebleven.

  We bedanken Henk voor alles wat hij voor Intermezzo heeft betekend. Hij zal voor altijd in onze gedachten voortleven. 

   Piet Bal