• Scheidsrechters

  Het fluit- en telschema kan je via deze pagina bekijken. Deze wordt automatisch bijgewerkt. Let zelf goed op wanneer en hoe laat je moet fluiten of tellen. Als je niet kunt, ruil je zelf met iemand uit je eigen team en geef je het zo snel mogelijk door aan Marc van Biert - wedstrijdsecretaris. Bekijk deze pagina regelmatig voor eventuele wijzigingen. 

   

  Scheidsrechtersindeling en zaaldiensten (Wordt automatisch bijgewerkt)

   

  OfficiĆ«le spelregels

  Officieel spelregels kun je hieronder downloaden, de inhoud van het spelregelboek volleybal 2020-2021. 

   

  https://www.nevobo.nl/wedstrijdsport/regelgeving/spelregels/

   

  Taken zaaldienst

  - 45 minuten voor aanvang van de eerste wedstrijd de zaal klaarzetten. Overzicht zaal is altijd de dag van tevoren terug te vinden in deze app. Denk aan palen, netten, antennes, telborden, scheidsrechtersstoel, banken, tussennet, ballen.

  - Op hoogte hangen van de netten vooraf en tussen de wedstrijden in.

  - Controleren of bij alle wedstrijden een scheidsrechter of teller is en oplossen als er geen is.

  - Afval zaal opruimen.

  - Na de wedstrijden alle materialen weer op de juiste plaats opbergen en de hokken naast de zaal controleren of er geen verdwaalde ballen liggen.

  - Ontvangen uitploegen en ze de kleedkamers wijzen. Dames oneven heren even nummers.

  - Controleren of bij alle wedstrijden het DWF is ingevuld en doorgestuurd en indien nodig hulp bieden aan coaches hierbij.

   

  Dit jaar bieden we net als vorig jaar een leertraject aan meisjes A1 en meisjes A2, ook JA1 zal hier nu bij aansluiten. Zij worden gekoppeld aan ervaren mensen die al vaak zaaldienst gedaan hebben. Belangrijk is dan wel als een team opstaat, dat iedereen aanwezig is!