• Uitstekend weekend voor eerste teams Intermezzo

  28 jan 2024
 • Uitstekend weekend voor eerste teams VC Intermezzo

  De eerste teams van Intermezzo maakten er afgelopen zaterdag een heerlijk volleybalfeest van in de Staver. Zowel de heren (3-1) als de dames (4-0) bleken een maatje te groot voor Volley Voorne.

  Intermezzo heren 1 startte vol overtuiging tegen Volley Voorne 1. De mannen van Jan Kastelein ontwikkelden veel servicedruk en scoorden makkelijk hun punten. Ook passing en blokkering waren prima op orde. De eerste set ging met ruime cijfers naar de thuisclub (25-16) en ondanks een kleine hapering in de tweede set werd ook die uiteindelijk ruim gewonnen (25-19).

  De hapering in set 2 bleek de voorbode van een slechte start in de derde set. Ondanks een vroege time-out was de achterstand liefst 8 punten (0-8). Daarna begon de blauwe motor weer te snorren en knokte Intermezzo zich zelfs weer naast Volley Voorne (13-13). De inhaalrace had echter kracht gekost en het kleine voordeel dat de bezoekers daarna creëerden, werd keurig vertaald in setwinst (22-25). In de vierde set dreigde eenzelfde scenario en dus greep Kastelein al snel in, kreeg de neuzen weer dezelfde kant op en vanaf dat moment was Intermezzo de bovenliggende partij, al was Volley Voorne nooit ver weg. Waar het afmaken van een set nog wel eens moeite kost, lukte het Intermezzo dit keer wel de set en daarmee de wedstrijd naar zich toe te trekken (25-23).

  Daarna was het de beurt aan de dames. Geïnspireerd door de zenuwslopende vijfsetter van het hoogste meisjesteam (16-14 winst in de vijfde set tegen Spivo MA1), schoot Intermezzo uit de startblokken tegen het tweede team van Volley Voorne. Met veel servicedruk en scorend vermogen was de eerste set in no time voor de thuisclub (25-9). Ook de tweede en derde set waren eenzijdig, met een oppermachtig Intermezzo (twee keer 25-15). 

  Met de winst op zak zakte het spelniveau bij Intermezzo aan het begin van de vierde set weg, terwijl tegenstander Volley Voorne juist steeds beter ging spelen, veel verdedigde en brutaal de leiding nam. Tot de twintig keek Intermezzo steeds tegen een kleine achterstand aan, maar de thuisclub was op tijd weer bij de les, zette met name in de service nog even stevig aan en won ook de vierde set (25-21).

  Komende zaterdag heeft Intermezzo opnieuw een thuisweekend, maar moet de club uitwijken naar de Dorpstienden in Ouddorp. De heren spelen om 14.00 uur tegen Erasmus Volley 3 en de dames om 16.00 uur tegen Yum 1.