• Historie

     

    "Zonder verleden geen heden en zonder heden geen verleden" 

    In oktober 1965 is volleybalclub Intermezzo opgericht door een 6- á 7-tal personen. Dhr. H Bisschop werd de eerste voorzitter en mevrouw M. Campfens † de eerste secretaresse. Zij waren de allereerste leden van Intermezzo. In deze begintijd van de vereniging moesten alle materialen zoals netten en ballen geleend worden van andere sportverenigingen. In 1966 werd het toenmalige V.C. Intermezzo toegevoegd tot de competitie van district Rotterdam, onder dispensatie (aangezien het wedstrijdzaaltje niet groot genoeg was), door middel van het pleidooi gehouden door de secretaresse op het districtskantoor in Rotterdam.

    V.C. Intermezzo begon met een meisjesteam, onder leiding van dhr. Bisschop. Later in 1967 werd een herenteam gevormd, mede dankzij dhr. P. Bal. In 1969 ging het heren­team ook competitie spelen. De volleybalteams behaalden behoorlijke successen. De dames hebben zelfs 2e divisie gespeeld en het junioren jongensteam is Nederlands kampioen geworden. Een ander hoogtepunt was dat ons junioren-meisjesteam mocht spelen in een voorwedstrijd van de interland Nederland - Brazilië in een uitverkochte Rotterdamse sporthal. V.C. Intermezzo heeft vervolgens vele jaren in haar "eigen" sportaccommodatie gespeeld, de Olympiahal te Middelharnis. De sporthal die enkele jaren geleden plaats moest maken voor De Staver, onze nieuwe accommodatie.

    Tijdens de jaren in de Olympiahal heeft V.C. Intermezzo een ongekende sfeer bereikt, met volle tribunes en vele volleyballende leden. De zaterdagen waren beroemd en berucht. V.C. Intermezzo is groot geworden dankzij heel veel leden, die zich gezamenlijk hebben ingezet voor hún vereniging. Plaatselijk, regionaal, districtelijk en zélfs landelijk heeft Intermezzo veel aanzien gehad. Enkele van de leden zijn benoemd tot ERELID, aangezien hun prestaties voor Intermezzo van een enorm belang zijn geweest voor de voortzetting van de vereniging. Veel van hen voelen zich nog steeds verbonden met Intermezzo. Natuurlijk moeten alle ERELEDEN bekend zijn bij alle huidige leden van V.C. Intermezzo. Hiervoor hebben zij een eigen plekje gekregen op deze site.